AKUPUNKTUR


Vid akupunktur används tunna sterila engångsnålar.
Denna behandlingsmetod har flera tusen års beprövad erfarenhet.
Antal nålar och var man sätter dom varierar beroende på vilka symtom man har och vilka besvär man vill behandla.

Nålarna kan sättas i det område där man har ont men likväl långt ifrån där man upplever smärta.

Efter behandling upplever många en avslappnad känsla.

KOPPNING


En kopp kan vara tillverkad av olika material såsom glas, plast, gummi etc.

Den används genom att skapa vakuum som bildar en sugeffekt på utvalda akupunkturpunkter eller områden. Används även vid spänningar i nacke och axlar och som i sin tur kan leda till huvudvärk.

Metoden är djupgående som rensar kroppen från slaggprodukter och mjukar upp bindväv, muskler och förbättrar flödet i lymfsystemet. Kopparna sitter ca 15 min, märken efter kopparna försvinner inom ett par dagar.

Efter behandling ska huden inte utsättas för sol.

ÖRONAKUPUNKTUR


Att använda nåltekniken i öronen är en yngre kunskap än kroppsakupunkturen men den är icke desto mindre effektiv. Korta tunna sterila nålar sätts utifrån den kunskap att hela människans kropp och inre fysiologi finns representerat i örat. Efter att nålen är avlägsnad kan ett ”frö” appliceras och därmed stimulera akupunkturpunkten hela tiden. Detta frö kallas även kulplåster.

MOXA


Vid vissa tillstånd i kroppen behöver värme tillföras. Det går till så att man med en så kallad moxastav värmer över utvalda akupunkturpunkter. I vissa fall kan man använda en moxalåda vilken kan täcka in flera punkter samtidigt.
Moxan utgörs av ett särskilt komprimerat gråbogräs. Metoden är mycket vanligt förekommande i Kina.

GUA SHAGua sha är en enkel men effektiv behandlingsmetod som har använts i över tusen år inom kinesisk medicin. Den används till att ta bort smärta och stelhet i framförallt nacke, axlar och rygg.

Metoden hjälper till att öka blodcirkulationen till hud och muskler och löser upp slaggprodukter i vävnaden som orsakar smärta. Vid behandlingen sker en bristning i underhudskapillärerna och en rodnad uppstår.

Även om det kan se annorlunda ut efter behandling så är det en ofarlig ytbehandling av huden. Behandlingen utförs med hjälp av ett redskap med mjuka kanter som dras/skrapas över den oljiga huden. 

Efter behandlingen ska man skydda området från vind, kyla och solsken, tills att rodnaden bleknar. Det tar mellan 2-4 dagar innan det behandlade området återgår till normal färg.

ÖRTBEHANDLINGEn stor del av den traditionella kinesiska akupunkturen består av behandling med örter. Örter som man haft kunskap om sedan lång tid tillbaka.
Det finns en rad väl sammansatta örter som verkar på skilda sätt.
Att tillsammans med regelbunden akupunktur och daglig örtbehandling ge sin kropp de allra bästa förutsättningarna för läkning är en stor gåva till sig själv.Holistisk akupunktur

Copyright © Alla rättigheter förbehållna